Workshopkeuken

In de workshopkeuken kun jij in een klein of groot gezelschap alles leren over de pizza. We nemen je mee naar het echte Italië en leren je alles over verse kruiden en ingrediënten. Wat maakt een pizza nou een goede pizza en hoe zorg je voor de juiste smaakcombinaties?  We bieden huis aan groepen met een maximale grote van 25 personen. Ideaal voor een familie- of bedrijfsuitje!

We beginnen in de workshop met de basics, een goede bodem. We geven uitleg over verschillende soorten deeg en jij gaat ook je eigen deeg maken. Ook hierin bieden we variaties, we werken met spelt, glutenvrij, zuurdesem en meergranendeeg. Je zal merken dat deeg maken eigenlijk heel leuk is en dat het in een mum van tijd klaar kan zijn! Is je deeg zover, dan ga ja aan de slag met de saus.

De saus komt bij ons nooit uit een kant-en-klaar pakje, maar wordt volledig zelfgemaakt. De basis is meestal een tomatensaus, waarbij we jouw lievingskruiden gaan toevoegen. Maar heb jij liever een kaassaus of helemaal geen saus, kan dit natuurlijk ook!

Na de saus zijn de verse ingrediënten aan de beurt.  Als een volleerd kok weet jij inmiddels voor jezelf de perfecte combinatie uit te zoeken. Van smaakvolle vleeswaren, rijpe kazen tot aan biologische groentes. Tot slot mag je jouw pizza in de traditionele steenoven plaatsen en wachten we met een lekker wijntje af tot deze klaar is. Wanneer de lange tafels gedekt zijn, kan het feest beginnen!

Aan het einde van de dag ontvang je van ons het certificaat ‘Pizza-specialist’ en een nauwkeurige lijst waarop jouw pizza beschreven staat. Zo kun je hem thuis altijd nog een keer namaken.