Steenovens

Een pizza wordt traditioneel gezien afgebakken in een steenoven. Dit gebeurt niet voor niets. Steenovens zijn zo gebouwd dat deze de pizza de authentieke smaak bezorgd die je verwacht bij een pizza. Dit geeft een hele andere smaaksensatie dan wanneer deze wordt afgebakken in een standaardoven. Onze ovens worden nog ouderwets warm gestookt met hout, maar hebben wel de moderne luchtfilteringssystemen waardoor jouw pizza wel ‘gezond’ blijft.

De keuken van my own pizza bevindt zich in het midden van ons restaurant. Op deze manier kun je altijd zien waar onze koks mee bezig zijn. Een garantie van versheid en hygiëne! Zo heb je ook zicht op onze 10 steenovens. Omdat we onze steenovens een persoonlijk tintje wilden meegeven, hebben we aan de Italiaanse kunstenaar Paolo Fibonni gevraagd deze te personaliseren. Het is hem gelukt deze steenovens te voorzien van prachtige schilderingen.

De schilder heeft zich laten inspireren door de sprookjesachtige stijl van Salvador Dalí en heeft daar een eigentijds tintje aangeven.  De ovens zijn zo bijzonder geworden dat ze zijn opgenomen in de lokale kunstroute van Aalsmeer. Omdat onze steenovens een mascotte zijn geworden voor ons restaurant, krijgen alle kinderen na een bezoekje een ministeenoven mee. Deze ministeenovens kunnen de kinderen zelf beschilderen en is een leuke herinnering aan ons unieke concept.

Ook in Utrecht zal Paolo Fibonni de steenovens voorzien van kleurrijke schilderingen. Wil je meneer Fibonni aan het werk zien? Houd dan goed onze site in de gaten! Fibonni vindt ook jullie mening belangrijk en zal daarom een aantal van zijn ontwerpen online zetten. Aan jullie de keuze hoe ons interieur in Utrecht eruit gaat zien!